Ananas
Ananasen (Ananas comosus) har sin opprinnelse i den sørlige delen av Brasil og Paraguay.

Navnet ananas stammer fra Tupi i Brasil og betyr «frukt med sterk lukt».

Det er den mest spiste tropiske frukten i Europa etter bananen. Ananasens suksess skyldes fremfor alt de ernæringsmessige egenskapene, den spesielle smaken og dens utrolig varierte bruksområder, som ved tilberedning av cocktailer og etniske retter.

Den smaker best når den oppbevares i romtemperatur. Den skal kun legges i kjøleskapet etter at den er renset og skåret opp. Chiquita-ananasen er tilgjengelig hele året og er fantastisk både most, presset eller hel som avslutning på et måltid.

Slik skjærer du opp en ananas

Klar på to minutter:

Skjær av bladene og bunnen 
Fjern skallet 
Ta bort det harde midtpartiet
Skjær i båter, og deretter i skiver




Energi (kcal) 49   Vitaminer     Mineraler (mg)  
Proteiner (g) 0.5   Vitamin A 56   Kalk 7
Fet (g) 0.2   Vitamin C 36,2   Magnesium 14
Karbohydrater (g) 12.63         Natrium 1
hvorav sukker 8         Kalium 0,26
Fiber (g) 1.2         Jern 0,37

* verdier per 100 g produkt