Banan


Bananen er den mest utbredte frukten i verden og favorittfrukten til millioner av mennesker. Vi i Chiquita er engasjert i en kontinuerlig forbedring av bananers kvalitet gjennom å ta i bruk stadig nye og «renere» systemer for dyrking og transport.

Det er derfor våre bananer har den spesielle smaken og den kremaktige konsistensen som gjør dem unike.
 


Bananene har sin opprinnelse i Sørøst-Asia. India er verdens fremste produsent av denne frukten, men den dyrkes også i stor grad i de tropiske regionene langs ekvator, som i Karibia og Sentral-Amerika, der gjennomsnittstemperaturen ligger på rundt 27 °C og fuktigheten er svært høy.

Varianten det handles mest med i verden i dag er Cavendish, men det finnes en rekke andre sorter også. Overslaget over antallet sorter varierer mellom 400 og 1000.
 

  • Et bananskall består av cellevev som inneholder en fenolforbindelse. Det er dette som gir bananen den typiske gulfargen.
  • Bananer modnes takket være en omvandling av stivelsen i sukkeret, som kun oppstår under forutsetning av at temperaturen ikke er for lav. Det er derfor best å oppbevare bananene utenfor kjøleskapet slik at du kan nyte den karakteristiske tropiske smaken på sitt beste.
  • Bananskallets innside er fantastisk for å rengjøre og gi næring til hansker, vesker og sko i skinn.
Energi (kcal) 89   Vitaminer     Mineraler (mg)  
Proteiner (g) 1,09   Vitamin B3 0,67   Jern 0.26
Fet (g) 0,48   Vitamin B5 0,33   Magnesium 27
Karbohydrater (g) 22,84   Vitamin B6 0,37   Fosfor 22
hvorav sukker 12,23   Vitamin B7 0,37   Kalium 358
Fiber (g) 2,4   Vitamin C 8,7   Natrium 1

* verdier per 100 g produkt