Miljøet

Vi regner oss selv som miljøansvarlige. Alle jordbruksselskapene våre som produserer bananer, har blitt forbedret for å oppfylle standardkravene som stilles av Rainforest Alliance. Her følger noen av våre prosedyrer:

Bevaring og skogplanting

Regnskogen er en av de mest verdifulle naturressursene i verden. Den er hjem for tusenvis av arter, inkludert utrydningstruede dyr slik som dovendyret med tre tær og den rødøyde løvfrosken. Ved å gripe inn med skogplanting og bevaring bidrar vi til å bevare disse fantastiske skapningenes tilholdssted.

Avfallsbehandling

Bananpalmene vokser fort, og på 9 måneder når de en høyde på 4 meter. Når klasen skjæres ned, gjenstår det en betydelig mengde verdifullt organisk avfall som vi samler opp. Dette brytes ned til naturlig gjødsel. Vi sorterer avfall og resirkulerer alle plastmaterialer.

Bevaring av vann

Vann er det elementet som garanterer liv, og selv der det regner mye, som i de tropiske regionene der bananene dyrkes, er det en ressurs som må bevares. På plantasjene våre har vi satt opp et gjenvinningssystem som gjør oss i stand til å redusere sløsing.